20:00

Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

Referat: Hjältevad Mariannelund IS - Stenåsa-Sandby-Gårdb...

HM IS - SSG IF 5-5 (0-3, 2-1, 3-1)

Precis som siffrorna visar så var detta en tuff, tight och spännande fight. Motståndarna SSG från Öland visste vi inte mycket om på förhand, men det visde sig att det var ett mycket jämnt och duktigt lag. Vår taktik från början var att sätta hög press på motståndarna och det funkade riktigt bra i inledningen av matchen. Men någonstans halvvägs in i första perioden så kom vi inte riktigt åt dom längre, vi blev för "långa" som lag och det straffade sig när dom ställde om. Två snabba mål i slutminuterna gjorde att vi gick till paus i underläge 0-3.

Inför andra perioden så bytte vi taktik. Vi började "backa hem" och mötte upp SSG vid mittlinjen istället. Denna taktik skulle visa sig vara framgångsrik. Vi låg samlade i vårt försvarspel och när vi vann boll så var det full fart framåt. SSG gör sitt fjärde mål innan vi, genom Emma S, gör vårt första mål för dagen i spel 5 mot fyra. I slutet av perioden så tryckte Hannah in vårt andra när hon krigade framför motståndarkassen.

Sista perioden blev verkligen rafflande och händelserik. Vi närmade oss ytterligare och gjorde 3-4 genom Becca G (hennes första i HM-tröjan) och 4-4 genom Mimmi. I detta läge känns det som det är vi som har tagit över och vi har ett strålande läge att göra 5-4 på en kontring, men så vänder spelet och dom tar ledningen istället. Klockan står på 18:30 när dom gör mål. Tungt.... Men matchen var inte slut än! 19:54 trycker Mimmi in bollen i nät och lyckan är total!! Känslan efteråt var att vi hade vunnit matchen. Vi vänder underläge 0-4 till 5-5! Fantastiskt stark insats av ALLA ikväll!!
Nu väntar ett par veckors uppehåll innan vi möter Craftstaden borta i Oskarshamn den 26:e Nov.